Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Luxe tuinhuis: welke uitvoeringen & prijzen?

Heb jij behoefte aan meer keuzemogelijkheden en ruimte voor jouw tuinhuis? Dan is het een goede optie om je eigen luxe tuinhuis te laten maken. Je hebt meer kosten, maar je kan je smaakvolle bijgebouw precies laten maken zoals jij wil. Welke uitvoeringen zijn allemaal mogelijk en met welke kosten moet je rekening houden? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijkheden voor jouw luxe tuinhuis
Luxe tuinhuis: gemiddelde prijs
Belangrijke aandachtspunten
4 inspirerende voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Hoe kan ik mijn luxe tuinhuis gebruiken?

Normaal gesproken heeft een tuinhuis de functie van een opslagruimte voor bv. tuingereedschap of buitenmeubels. Heb je eerder behoefte aan extra leefruimte of een extra werkplek in je tuin? Dan biedt een luxe tuinhuis een goede uitkomst. Deze is vaak van alle gemakken voorzien, zoals water en elektriciteit. Een luxe tuinhuis kan je gebruiken als:

  • Extra woonruimte: als je je tuinhuis als extra leefruimte wil gebruiken, heb je goede isolatie en verwarming nodig. Ook is passende beglazing noodzakelijk. Dit zal extra kosten met zich meebrengen. Maar hierdoor kan je alle dagen van het jaar genieten van jouw tuinhuis.
  • Overdekte buitenruimte: ben je vooral van plan om in de zomer gebruik te maken van je tuinhuis? Dan heb je geen isolatie of verwarming nodig. Hieraan zijn dan ook minder kosten verbonden. Ook scheelt het in de hoeveelheid beglazing omdat je niet alle zijden van je tuinhuis van glas hoeft te voorzien. Wel blijft het belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten overkappingen.

BELANGRIJK: ben je er nog niet over uit voor welke optie je gaat of wil je meer informatie over de mogelijkheden voor het kopen van een luxe tuinhuis? Kom vrijblijvend in contact met aannemers.

luxe tuinhuis

 

Mogelijkheden voor jouw luxe tuinhuis

Luxe tuinhuizen kan je laten maken in allerlei maten en afwerkingen. Ook zijn er verschillende materialen mogelijk. Zo heb je de keuze tussen hout of metselwerk. Houten tuinhuizen hebben vaak de voorkeur vanwege de unieke uitstraling en het feit dat ze mooi passen bij een natuurlijke omgeving. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je eigen huis. Ook zijn er nog een aantal andere belangrijke punten om over na te denken:

 

1. Opbouw

Een luxe tuinhuis vraagt om het nodige maatwerk. Hierdoor zijn er talloze opties mogelijk op vlak van:

  • Fundering: een betonnen fundering komt het meest voor. Deze zorgt voor een extra stevig resultaat. Hierbij graaft je aannemer een vlak uit op de plek waar het tuinhuis komt. Daarna giet hij het beton in een stevige bekisting. Naast beton zijn ook een schroeffundering of een zandbed met straatwerk mogelijk.
  • Constructie: voor de constructie heb je de keuze tussen een houten framewerk of metselwerk. Daarnaast kan je kiezen voor prefab SIP-panelen voor de wanden en plafonds. Deze zijn goedkoper om te gebruiken en geven je luxe tuinhuis een moderne en strakke uitstraling.
  • Gevelbekleding: hoe je tuinhuis er vanaf de buitenkant uit komt te zien is natuurlijk ook belangrijk. Bovendien kan je hierbij ook de mate van isolatie bepalen. Een houten afwerking is populair, maar je kan ook kiezen voor crepi, PVC- of composiet gevelpanelen, …
  • Ramen & deuren: ook de plaatsing van ramen en deuren is een belangrijke stap. Meestal wordt gekozen voor hout, PVC of aluminium met hoogrendementsglas (HR++ is tegenwoordig de standaard). HR-glas is dubbel glas met een hoge isolatiewaarde. Belangrijk als je je luxe tuinhuis als extra woonruimte gebruikt.
  • Interieur: ga je voor een gietvloer met vloerverwarming? Welke kleuren wil je en hoe ga je de wanden bekleden? Er zijn talloze opties mogelijk. Hoor jij graag welke opties er zijn voor jouw tuinhuis en hoeveel dit kost? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

 

2. Afmetingen

De afmetingen van een luxe tuinhuis kunnen variëren. Meestal zijn deze bijgebouwen tussen de 2 tot 7 meter in breedte en diepte. Wil je echter vergunningsvrij bouwen? Dan moet je tuinhuis voldoen aan deze punten:

  • Je tuinhuis mag maximaal 3,5 meter hoog zijn.
  • Het bijgebouw mag maximaal 40 vierkante meter groot zijn.
  • Je tuinhuis staat binnen 30 meter van je vaste woning.
  • Het tuinhuis moet op een bepaalde afstand van je perceelgrens staan. In de zijtuin is dit 3 meter, in de achtertuin 1 meter.

 

3. Daktype

Wat betreft daken zijn dezelfde opties mogelijk als bij je woonhuis. Ga je voor een plat of hellend dak? Een plat dak is makkelijker in aanbouw en bovendien goedkoper. Ook is het stevig, makkelijk te plaatsen en kan het tegen harde windstoten.

Een hellend dak biedt verschillende opties. Zo heb je een zadeldak, schilddak, …Deze schuine daken zorgen voor een goede afwatering en bieden extra leefruimte.

 

CONCLUSIE: hoe mijn luxe tuinhuis samenstellen?

Een luxe tuinhuis bouwen vraagt tijd en aandacht. Vaak brengt dit ook extra kosten met zich mee. Maar je tuinhuis is uiteindelijk helemaal zoals jij wil. Zo kies je het daktype, de opbouw, inrichting, …

BELANGRIJK: in overleg met een aannemer kom jij tot de beste keuzes voor jouw tuinhuis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom nu gratis in contact met meerdere ervaren vakbedrijven!

 

Luxe tuinhuis: prijs

De prijs voor het bouwen en plaatsen van een luxe tuinhuis kan erg verschillen. Het gaat namelijk om maatwerk. Zo kan je vanaf 10.000 euro (excl. btw en fundering, incl. plaatsing) al zo’n exclusief tuinhuis hebben. Maar afhankelijk van je wensen en gebruikte materialen kan dit bedrag oplopen tot € 30.000 à 40.000 (excl. btw en fundering, incl. plaatsing).

LET OP: de prijzen voor het laten bouwen van een luxe tuinhuis verschillen flink van vakbedrijf tot vakbedrijf. Het is dus zeer belangrijk om meerdere offertes te vergelijken. Wil je weten wat de bouw van jouw eigen tuinhuis precies gaat kosten? Vraag dan nu meerdere offertes aan.

 

Belangrijke aandachtspunten

Als je aan de slag gaat met je luxe tuinhuis, zijn er een paar belangrijke punten om rekening mee te houden:

 

  • Wel of geen vergunning: afhankelijk van de afmetingen van je tuinhuis heb je mogelijk wel of geen vergunning nodig. Een gespecialiseerde aannemer is op de hoogte van de regels die hiervoor gelden. Hij kan je precies vertellen of je een vergunning nodig hebt en welke kosten dat met zich meebrengt.
  • Isolatie: als je je tuinhuis als extra woonruimte gebruikt en deze aan alle kanten afgesloten is, kan je kiezen voor dak- en muurisolatie. Hierbij heb je keuze uit dezelfde materialen als voor je woonhuis. Denk aan minerale wol, kunststof isolatieplaten, …
  • Zonnepanelen: zonnepanelen kunnen een goede toevoeging zijn aan je luxe tuinhuis. Je maakt zo gebruik van je eigen groene stroom en moet dus een stuk minder afnemen van het elektriciteitsnet. Zonnepanelen zijn zowel op een plat als hellend dak te plaatsen.
  • Verwarming: als je tuinhuis als extra woonruimte dient, is verwarming een noodzakelijke toevoeging. Vaak kiezen mensen voor infraroodverwarming of een warmtepomp om geen cv-ketel te moeten plaatsen. Bovendien werken deze elektrische verwarmingssystemen goed in combinatie met je zonnepanelen. Zo verwarm je je luxe tuinhuis grotendeels met groene energie.

 

Zorgeloos je luxe tuinhuis laten plaatsen? Kies een expert!

Wil jij graag zonder zorgen je tuinhuis in je tuin zien verschijnen? Ga dan voor een luxe tuinhuis op maat. Samen met de aannemer bespreek je alle wensen en de experts gaan aan de slag. Zo ben je er zeker van dat je straks een kwalitatief goed en sterk tuinhuis hebt. Vergelijk nu gratis meerdere gespecialiseerde vakbedrijven actief in jouw buurt.

 

4 inspiratievoorbeelden van exclusieve tuinhuizen

Luxe tuinhuizen bestaan er in veel verschillende soorten en maten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om wat inspiratie op te doen, zie je hieronder 4 unieke voorbeelden. Zo ontdek je wat er allemaal mogelijk is bij het bouwen van jouw eigen luxe tuinhuis.

 

VOORBEELD 1: luxe houten tuinhuis

luxe houten tuinhuis

Houten tuinhuizen zijn een populaire keuze. Er zijn talloze houtsoorten mogelijk en ze zijn een natuurlijke toevoeging aan je tuin. Op dit voorbeeld zie je een tuinhuis van thermowood. Deze populaire houtsoort geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan je luxe tuinhuis.

 

 

VOORBEELD 2: luxe tuinhuis met overkapping

luxe tuinhuis overkapping

Bij dit tuinhuis met een landelijke uitstraling is er een carport toegevoegd. Zo staat je auto altijd droog. Bovendien zijn de daken hellend, waardoor je een goede afwatering hebt. Met het overdekte terras is dit tuinhuis perfect voor de zomer. Ook is er veel opslagruimte beschikbaar voor bv. brandhout en tuinmeubels.

 

 

VOORBEELD 3: luxe tuinhuis met veranda

luxe tuinhuis veranda

Ook een veranda is een goede toevoeging aan je tuinhuis. Zo heb je extra ruimte in de vorm van een terras, waar je op warme dagen tijd kan doorbrengen. Bovendien geeft de veranda je een plek om buiten te zitten zonder nat te worden. Deze houten veranda past perfect bij de rest van het luxe tuinhuis.

 

 

VOORBEELD 4: luxe tuinhuis met isolatieglas

luxe tuinhuis isolatieglas

Het gebruik van glas zorgt voor een extra aangename leefruimte met veel natuurlijk licht. Door het gebruik van isolatieglas heb je geen last van tocht en verlies je geen warmte via de ramen. De schuine daken zorgen voor een goede afwatering. Omdat de dakpannen zwart zijn en het gehele tuinhuis ermee bedekt is, heeft deze tuinkamer een unieke uitstraling.

 

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers