Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Prefab garage

Een prefab garage wordt niet op de werf, maar in het atelier of de fabriek van de leverancier gebouwd. Vervolgens wordt het kant-en-klaar of in stukken naar de werf gebracht en daar op korte tijd in elkaar gestoken. Op die manier kies je voor een snelle en makkelijke oplossing. Alles over de prijs en mogelijkheden van prefab garages en het verschil met een garage op maat vind je in dit artikel.

Ga snel naar: maatwerk of prefab?materialen prefab garage – prijs – offertes ontvangen

 

Maatwerk of prefab garage?

Met een prefab garage kies je vooral voor een snelle en makkelijke oplossing. Let op, bij kant-en-klare garages heb je wel minder keuzevrijheid. Je bent gebonden aan standaard ontwerpen, afmetingen en indelingen. Ook alle uitsparingen voor techniek, ramen, deuren, … zijn reeds voorzien bij de levering. Achteraf aanpassingen doen is daardoor moeilijk. Prefab garages zijn niet altijd goedkoper dan een garage op maat. Alles hangt af van de gekozen materialen, enz. Ook de vracht- en montagekosten kunnen hoog oplopen. Zeker als er een kraan nodig is voor de plaatsing.

Met een garage op maat ben je volledig vrij in het kiezen van de afmetingen, het ontwerp, de materialen, de stijl, … Je bent dus niet gebonden aan een bepaald model waardoor je verzekerd bent van een garage die volledig beantwoordt aan jouw smaak en stijl. Daarnaast zijn er ook geen beperkingen wat betreft de locatie van je garagebox. Los of mooi geïntegreerd in het geheel van je woning? Aan jou de keuze.

 

CONCLUSIE: wat kies ik best?

Een prefab garage is vooral interessant voor makkelijk bereikbare werven, als je een snelle kant-en-klare oplossing verkiest en als een standaard maat en model voor jou voldoende zijn. Prefab garageboxen worden bijvoorbeeld vaak gebouwd bij appartementsgebouwen of langs straatzijdes.

Is de werf moeilijk bereikbaar of wil je gewoon een unieke garage die volledig voldoet aan jouw wensen? Dan kies je beter voor een garage op maat. Daarbij heb je volledige keuzevrijheid. Dankzij maatwerk ben je bovendien verzekerd van een stevige constructie en kwaliteit op lange termijn. Twijfel je nog? Je kan altijd vrijblijvend offertes aanvragen bij professionele plaatsers, zonder enige aankoopverplichting. Nadien kan je nog beslissen of je de opdracht laat uitvoeren. Ontvang voorstellen onderaan deze pagina.

 

 

Mogelijke materialen prefab garages

Je vindt prefab garages in verschillende materialen. We overlopen de populairste opties.

 

1. Prefab garage beton

beton garage

Betonnen prefab garages worden in het atelier of de fabriek van de leverancier gebouwd en onmiddellijk voorzien van alle uitsparingen voor techniek, ramen, deuren, … De leverancier brengt de kant-en-klare garage vervolgens naar de werf om ze daar te plaatsen. Gezien het gewicht van een prefab garage in beton is er voor de plaatsing steeds een kraan nodig. Een makkelijk bereikbare locatie is dus belangrijk.

Voordelen: gebruiksklaar na plaatsing – lucht- en waterdicht – veilig en duurzaam – grote draagkracht
Nadelen: vracht- en loskosten
Afwerkingsmogelijkheden: gevelsteen – hout – crepi – composiet platen – …
Prijs: ± € 4.500 à 6.500 (excl. btw, incl. montage) voor een enkele garage. Hou rekening met eventuele extra vracht- en loskosten of kosten voor opties zoals automatisering.

 

Betonnen garage op maat

Ook deze worden op voorhand in de fabriek of het atelier van de leverancier gebouwd en nadien kant-en-klaar op locatie geïnstalleerd. Het verschil is dat je bij een betonnen garage op maat vrije keuze hebt wat betreft de afmetingen en afwerking. De prijzen voor een standaard enkele garage variëren van ± € 6.500 tot 14.500 (excl. btw, incl. montage). Hou rekening met eventuele extra vracht- en loskosten. Vergelijk hier vrijblijvend prijzen en voorstellen.

 

 

2. Prefab garage hout

garage hout prefab

Landelijk of modern? De warme, natuurlijke uitstraling van een houten garage leent zich voor elke stijl. Een prefab garage in hout vind je zowel in goedkope zelfbouwpakketten als in de meer kwalitatieve variant die je door een vakman laat bouwen. Bij prefab houten garages gaat het meestal om paneelbouw waarbij houten panelen in elkaar worden geschoven tot houten garagewanden. Deze garages worden meestal niet van een extra houten bekleding voorzien.

Voor de wanden heb je keuze uit verschillende wanddiktes en houtsoorten. Onbehandeld hout moet je nog behandelen met een product tegen houtrot, ongedierte en schimmels. Geïmpregneerd hout of hardhout hoef je niet meer te behandelen en kan je gewoon laten vergrijzen. De kleur beu? Dan je het hout makkelijk vernissen of verven in een kleur naar keuze. Bovendien kan je afvoeren (zeker bij platte daken) en andere leidingen makkelijk integreren in de houten constructie.

Afwerkingsmogelijkheden: Vuren – Grenen – Thermowood – Ceder – Eikenhout – Douglas – Lariks
Voordelen:
warme en natuurlijke uitstraling – goed isolerend – relatief snel en eenvoudig te maken
Nadelen: onderhoud (afhankelijk van de houtsoort)
Prijs: € 1.000 à 5.000 (incl. btw en montage)

 

Houten garage op maat

Een houten garage op maat wordt opgebouwd in houtskeletbouw. Je kan het houtskelet dan laten afwerken met een houten bekleding naar keuze. Net zoals bij een prefab houten garage kan je daarbij kiezen voor onbehandeld hout, geïmpregneerd hout of hardhout. Het voordeel van maatwerk is dat je zelf het ontwerp, de houtsoort, de afmetingen, de stijl, … kan kiezen. Doorgaans betaal je daarvoor een gemiddeld prijs van € 10.000 à 15.000 (incl. btw en montage). Vergelijk hier vrijblijvend prijzen en voorstellen.

 

 

3. Prefab garagebox metaal

prefab garagebox metaal

Met een prefab garagebox in metaal kies je voor onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid. In vergelijking met de andere materialen zijn metalen garages ook goedkoper en makkelijker te plaatsen. Een prefab garage in metaal vind je zowel in goedkope zelfbouwpakketten als in de meer kwalitatieve variant die je door een vakman laat bouwen. De prefab variant is beschikbaar in verschillende standaard afmetingen en afwerkingen.

Voordelen: onderhoudsvriendelijk – duurzaam – lage kostprijs – makkelijk te plaatsen
Nadelen: minimaal niveau van isolatie – maakt veel geluid bij hagel of zware regenval
Prijs: € 900 à 4.000 (incl. btw en montage)

 

Metalen garage op maat

Soms hebben metalen garages een modulaire samenstelling waardoor je de garagebox naar wens kan samenstellen en verschillende afmetingen kan creëren. Een metalen garage kan je indien gewenst ook volledig op maat laten maken, waardoor je alle vrijheid hebt op vlak van ontwerp. Benieuwd naar een voorstel en prijs op maat van jouw wensen? Vergelijk vrijblijvend offertes van professionele plaatsers.

 

 

Prijs prefab garage

De prijs voor een prefab garage varieert naargelang de afmetingen, het constructiemateriaal en de afwerkingen. Hoewel het een snelle en makkelijke kant-klare oplossing is, is het toch niet noodzakelijk goedkoper dan maatwerk. De redenen daarvoor zijn de eventuele vracht- en loskosten en specifieke opties die een grote hap uit je budget kunnen nemen. Maatwerk biedt bovendien als voordeel dat je over heel wat keuzevrijheid beschikt qua afmetingen en materialen. Je bouwt zo de garagebox die het beste aansluit bij jouw situatie en wensen.

Tip: het is belangrijk om bij je keuze telkens een goede afweging te maken en stil te staan bij de factoren (kwaliteit, prijs, keuzevrijheid, …) die voor jou van belang zijn. Benieuwd naar voorstellen en prijzen voor een garage op maat? Ontvang meer info en vrijblijvende offertevoorstellen van professionele plaatsers via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen