Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Modern bijgebouw: 7 strakke uitvoeringen

Een bijgebouw moet functioneel en praktisch zijn, maar het oog wil uiteraard ook wat. Wil je een minimalistisch design voor je toekomstige tuinhuis of -kantoor, poolhouse, veranda, carport, …? In dit artikel zetten we enkele voorbeelden van moderne bijgebouwen op een rij. Zo doe je ongetwijfeld inspiratie op voor het strakke, moderne bijgebouw van jouw dromen.

Op zoek naar een gespecialiseerde plaatser actief in je buurt? Voor advies en prijzen op maat voor moderne bijgebouwen (maatwerk of prefab) kan je terecht bij onze gespecialiseerde vakmannen. Ontvang gratis voorstellen via onze offerteservice.

 

1. Modern poolhouse in tropisch hardhout

modern bijgebouw

Ontspannen in stijl bij je zwembad? Dat kan met een strak poolhouse zoals op de bovenstaande foto. Bij dit modern bijgebouw gaat de tijdloze charme van tropisch hardhout hand in hand met een strak en uitgepuurd design. Dit voorbeeld bewijst dat een houten bijgebouw ook modern kan zijn. Ook het platte dak draagt bij tot de minimalistische architectuur die volledig in lijn ligt met de tuinaanleg en de grote tegels rond het zwembad. Kortom, een modern plaatje dat tot in de puntjes klopt.

Prijs poolhouse op maat: 15.000 à 40.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

 

2. Modern aansluitend bijgebouw met houten bekleding

houten bijgebouwen modern

Je kan kiezen voor een vrijstaand modern bijgebouw in de tuin, maar ook een aanbouw aan je woning is perfect mogelijk. Op de bovenstaande foto koos de eigenaar voor een aanbouw met een bekleding van thermo ayous latten. Die uitvoering zorgt voor een strak en tegelijk speels uitzicht. Bovendien zorgt het hout ook voor een prachtig contrast met de achtergevel die bestaat uit kleine steenkorven.

Prijs houten aanbouw: 20.000 à 50.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

 

3. Moderne carport in metaal

moderne bijgebouwen

Je ziet vaak carports in hout met dakpannen of -platen als dakbedekking, maar een carport kan ook erg trendy en strak zijn. Dat bewijst de moderne, metalen carport op de bovenstaande foto. Zo’n aluminium bijgebouw is licht en tegelijk erg sterk en duurzaam. Bovendien kan je het aluminium laten poedercoaten in een kleur en structuur naar keuze. Het gebogen dak bestaat uit dubbelwandige platen van polycarbonaat. Die combinatie van metaal en kunststof draagt ook bij tot de strakke look van dit moderne bijgebouw.

Prijs metalen carport: 3.000 à 7.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

 

4. Modern tuinkantoor in hout en glas

modern tuinkantoor

Gonst het van de bedrijvigheid in je woning? Dan is een stijlvol tuinkantoor dé oplossing om geconcentreerd te kunnen werken. Zoals de foto hierboven bewijst, kan je met zo’n bijgebouw in moderne stijl vele kanten uit. Hier gaat het om een atypische constructie met een mix van materialen als hout, glas, metaal en een bekleding van dakpannen. Wil je van jouw bijgebouw ook een architecturaal hoogstandje maken? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat van vakmannen actief in je buurt.

Prijs tuinkantoor: 10.000 à 50.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

 

5. Moderne terrasoverkapping met houten plafond

bijgebouw modern

Je hoeft niet noodzakelijk te investeren in een veranda om de grenzen tussen het binnen- en buitengevoel te laten vervagen. Dat kan ook met een vaste terrasoverkapping die vasthangt aan je gevel. Bovendien fungeert zo’n overkapping ook als zonnewering. Op de bovenstaande foto gaat het om een strak bijgebouw met een modern houten plafond. De combinatie met aluminium palen en ingewerkte spots voor de sfeerverlichting geeft deze overkapping nog extra klasse en karakter.

Prijs terrasoverkapping op maat: 2.500 à 9.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

 

6. Moderne veranda in aluminium en beton

moderne veranda

Een aluminium veranda staat steevast garant voor een stijlvol, modern bijgebouw. Met dit lichte en tegelijk sterke metaal kan je grote glaspartijen creëren met slanke, elegante profielen. In de bovenstaande veranda heeft de eigenaar die strakke uitstraling gecombineerd met een vloer van gepolierde beton en een tafel van massief hout. Het resultaat is een knap staaltje minimalistische architectuur.

Prijs aluminium veranda: 18.000 à 50.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

 

7. Houten bijgebouw met moderne architectuur

modern bijgebouw tuin

Zie je het iets grootser? Met een bijgebouw kan je naast een tuinhuis, tuinkantoor of poolhouse ook bv. een stijlvolle guesthouse creëren. Ideaal als je plannen hebt om een B&B te openen. Het bovenstaande houten bijgebouw is afgewerkt met hout en glas voor een optimale, natuurlijke lichtinval.

Prijs luxe houten bijgebouw: 10.000 à 50.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere vakmannen

Op zoek naar hét modern bijgebouw van jouw dromen? Laat je dan zeker adviseren door verschillende vakmannen actief in je buurt. Zij tonen je graag hun vorige realisaties en informeren je over de mogelijkheden op maat van jouw situatie en wensen. Door verschillende voorstellen aan te vragen, kan je ook gericht meerdere uitvoeringen van moderne bijgebouwen en hun prijs vergelijken. Zo ben je zeker van een doordachte keuze tegen een correcte prijs.

Gratis voorstellen aanvragen? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat bij verschillende vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen