Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Houten bijgebouwen

Houten bijgebouwen zijn erg populair. Veel mensen kiezen ervoor vanwege de warme uitstraling en omdat ze omdat ze snel op te bouwen zijn. Een bijgebouw in hout kan zowel in een modern als landelijk jasje gestopt worden. Het warme karakter van hout zorgt ervoor dat elke stijl perfect past in zijn natuurlijke omgeving.

 

Van poolhouse tot garage

Houten bijgebouwen zijn verkrijgbaar in een groot scala aan stijlen en materialen. Veelgebruikte houtsoorten zijn: eiken, vuren, douglas (Oregon pine), geïmpregneerd lariks en thermowood. De vorm van het dak kan plat, hellend of gebogen zijn en qua dakbedekking bestaan er tal van opties zodat het gebouw qua afwerking altijd mooi aansluit bij de woning. Ook qua functie is het aanbod vrij uitgebreid. Houten bijgebouwen worden vaak gebruikt als:
• Tuinhuis
• Gastenverblijf (guesthouse)
• Veranda
• Carport / garage
• Bijkeuken
• Paardenstal of ander dierenverblijf
• Poolhouse

 

 

Moderne houten bijgebouwen

Vaak zie je in advertenties tuinhuizen en veranda’s in klassieke stijl afgebeeld maar houten bijgebouwen zijn vanzelfsprekend ook in allerlei moderne uitvoeringen beschikbaar. Met hun strakke vormgeving en minimalistische afwerking passen ze goed bij een moderne tuin- en woningarchitectuur. Vaak worden dit soort gebouwen met luxe hardhoutsoorten afgewerkt maar de trend neigt steeds meer naar ecologische alternatieven zoals thermowood. Kenmerkend voor hedendaagse vormgeving zijn: strakke lijnen, vierkante vormen en stijlvolle combinaties van bouwmaterialen. Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Vraag hier prijzen en info aan over moderne bijgebouwen.

 

Voordelen van hout als constructiemateriaal bij moderne bijgebouwen
• Platte daken en hun afvoeren kunnen stijlvol verstopt worden in de houten constructie.
• Hout heeft een warme natuurlijke uitstraling.
• Hout ademt en kan vocht tijdelijk opnemen om later weer af te geven.
• Houten constructies zijn relatief eenvoudig op maat te maken.
• Hout is een goede isolator.

 

moderne-houten-bijgebouwen

 

 

Vaak gebruikte houtsoorten voor bijgebouwen

 

eiken bijgebouwen Eiken bijgebouwen

Eikenhout wordt al eeuwenlang toegepast voor constructies binnen en buiten. Als buitentoepassing zie je het vaak terug in schuren, tuinhekken, garages en veranda’s. Dit type hout is erg sterk en heeft onbehandeld een levensduur van 20 tot 25 jaar (duurzaamheidsklasse II). Het is daarmee een goed alternatief voor hardhout.

Eikenhout wordt veel toegepast in bijgebouwen met een klassieke stijl. De eikenhouten (steun)balken geven de aanbouw een robuuste traditionele uitstraling. Vaak gebruikt men fijn gezaagd Frans eikenhout vanwege de fijne tekening en warme uitstraling.

 

 

 

bijgebouw in thermowood

Bijgebouw in thermowood

Thermowood is thermisch verduurzaamd sparrenhout. Het product heeft een mooie houtkleur, is vormvast en erg goed bestand tegen vocht. Vanwege deze eigenschappen wordt het vooral voor buitentoepassingen gebruikt (carport, veranda, tuinhuis, enz.)

Thermowood is een goed en betaalbaar alternatief voor tropisch hardhout. Er worden bij de productie van thermowood géén chemicaliën gebruikt en het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen. Thermohout heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar maar kan, afhankelijk van de kwaliteit van het hout en het onderhoud ook een stuk langer meegaan.

 

 

 

Toepassingen en realisaties houten bijgebouwen

Relaxen in je eigen houten poolhouse

Wellness is hot! Steeds meer mensen hebben een zwembad of spa in de tuin. Een poolhouse past hier goed bij. Dit is een houten bijgebouw waarin je een douche of een sauna kunt integreren. Je kunt het zo luxe maken als je wilt en de poohouse voorzien van een kleedruimte of ruimte waar je tussen de saunabeurten door kunt relaxen. Je kunt een poolhouse volledig op maat laten maken zodat hij qua vorm en afmeting precies bij het zwembad past en verder aan al je wensen voldoet.

 

houten poolhouse bijgebouw

 

 

Ontspannen werken in een tuinkantoor

Thuiswerken wint erg aan populariteit, zeker met de snelle internetverbindingen waar we tegenwoordig allemaal over beschikken. Niet iedereen heeft echter in huis voldoende ruimte voor een kantoor en dan kan uit een extra ruimte buiten uitkomst bieden. Vanzelfsprekend moet zo’n kantoor voldoende geïsoleerd zijn omdat je er ook in de winter moet werken en in de zomer mag het geen broeikas worden. Tevens moet je rekening houden met een goede verlichting en moet je ervoor waken dat er geen direct invallend licht op beeldschermen e.d. komt. Hier valt allemaal een mouw aan te passen en met de juiste bouwmaterialen heb je er een tuinkantoor bij waar je niet alleen op ontspannen manier aan de slag kunt maar ook kunt genieten van het uitzicht op de tuin.

 

tuin bijgebouw

 

 

Houten gastenverblijf

Wanneer je vaak gasten hebt en binnen in huis niet beschikt over voldoende ruimte voor overnachting, is een houten gastverblijf (guesthouse) ideaal. Je kunt dit soort verblijven op maat laten maken en eventueel voorzien van een televisie, douche, sauna of andere faciliteiten. Guesthouses zijn ook zeer geschikt voor een bed & breakfast. Een houten gastenverblijf moet wel goed geïsoleerd zijn en mogelijk voorzien van een airco zodat het binnenklimaat zowel in de winter als zomer aangenaam blijft.

 

houten gastenverblijf

 

 

Houten bijgebouwen prijzen

De prijs van een houten bijgebouw hangt voornamelijk af van de gewenste houtsoort, de dikte van het hout, het type dak, de mate van isolatie en het soort afwerking. Prijzen lopen uiteen van € 1500 voor een eenvoudig tuinhuis tot € 30.000 voor een luxe garage of buitenverblijf. Benieuwd naar de kostprijs voor uw project? Vraag nu vrijblijvend prijzen en informatie aan bij gespecialiseerde aannemers via onze online offerteservice. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Onderhoud van een houten bijgebouw

De mate van onderhoud van een houten veranda, carport of ander soort houten bijgebouw is geheel afhankelijk van de gebruikte houtsoort en of je de kleur van het hout wil blijven zien. Hardhout en thermohout hebben in principe geen onderhoud nodig maar het hout zal op termijn wel gaan vergrijzen. Wil je dit liever niet, dan kun je dit hout het beste behandelen met een gekleurde niet filmvormende beits met uv-remmer.

Hoe donkerder de kleur beits, des te langzamer het hout zal vergrijzen. Een transparante beits beschermt het wel goed tegen vocht maar is minder effectief tegen uv-straling dan een gepigmenteerde beits. Je kunt er ook voor kiezen om het hout te oliën maar je dient de behandeling dan wel om de paar jaar te herhalen.

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen