Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Poolhouse

Een poolhouse kan gebouwd worden in verschillende materialen en afwerkingsmogelijkheden. Dit bijgebouw vlak naast een zwembad is een extra ontspanningsruimte die heel wat verschillende functies kan dienen.

 

 

Voordelen van een bijgebouw naast je zwembad

  • Ruime afwerkingsmogelijkheden: veel mensen kiezen voor een houten bijgebouwen als ze een poolhouse bouwen. Maar ook steen of metaal zijn mogelijk. Cottage, modern, design of luxe poolhouses zijn mogelijke stijlen.
  • Extra wellnessmogelijkheden: een poolhouse (zoals het woord zelf zegt) wordt neergepoot naast het zwembad. Het is een bijgebouw dat je de mogelijkheid biedt om je bestaande complex uit te breiden met extra wellnessfaciliteiten. Poolhouses zijn ideaal voor het neerplanten van een sauna, hammam of een douche. Sommige mensen verkiezen om een loungeruimte, cocktailbar of buitenkeuken te installeren.
  • Extra opslagruimte: andere mensen prefereren dan weer de extra opslagruimte, om tuinstoelen en tuinspullen op te bergen.
  • Flexibiliteit: met een extra bijgebouw naast je zwembad kan je in principe alle kanten op. Dankzij die flexibiliteit kan je het makkelijk inrichten naargelang je eigen behoeften. Verschillende materialen en stijlen zijn mogelijk.
  • Standing en klasse: een poolhouse oogt bovendien heel wat eleganter dan een klassiek tuinhuis. Door deze extra ruimte stijgt je woning bovendien in waarde.

 

 

Poolhouse prijzen

De gemiddelde kostprijs om een poolhouse te laten bouwen schommelen tussen de € 15 000 en € 40 000. Omdat er zoveel mogelijke opties zijn, is het verstandig om offertes aan te vragen.
Vergelijk hier gratis prijzen en materialen voor poolhouses. De prijs is afhangende van de oppervlakte, materialen, afwerking en inrichting.

 

 

Poolhouses bouwen: mogelijke materialen & uitvoeringen

Een poolhouse bouwen kan in heel wat verschillende stijlen. Wacht dat je van een houten poolhouse of een cottage poolhouse? Maar ook design en luxe poolhouses zijn populair. Informeer je grondig, zodat je een weldoordachte keuze maakt.

 

Hout

Een houten poolhouse is één van de meest populaire uitvoeringen. Ze hebben een warm karakter. Niet zelden zijn deze bijgebouwen in eik. Eiken bijgebouwen hebben een universele uitstraling. Daardoor passen ze perfect bij moderne als bij landelijke woningen.

Maar ook tropisch hardhout of thermowood is perfect mogelijk. De keuze van de houtsoort hangt af van de stijl van je woning, je budget en je persoonlijke smaak. Het dak kan afgewerkt worden met een dak in dakpannen, leien of riet. Je kan het inrichten als lounge zone, maar evengoed als buitenkeuken of opslagplaats.

Vraag hier prijzen op van een houten poolhouse.

 

Design

Een design poolhouse neerpoten past het best bij een strakke en moderne woning. Het wordt vaak afgewerkt met een plat dak. Veelvoorkomende materialen zijn hout, maar ook beton, steen of metaal zijn perfect mogelijk.

Design poolhouses kenmerken zich door strakke lijnen en minimalistische vormgeving. Een dergelijk ontwerp brengt vaak rust. Een poolhouse kan volledig op maat ontworpen worden volgens jouw smaak en wensen.

Vraag hier prijzen op voor een design poolhouse.

 

Luxe poolhouse

Een luxe poolhouse voelt als een tweede verblijf in uw eigen tuin. Voor de realisatie van dergelijke bijgebouwen werkt men altijd op maat. Wat de luxe poolhouses onderscheidt van de rest, zijn de hoogwaardige afwerkingsmaterialen en het oog voor detail.

Door de toevoeging van een luxe poolhouse aan je bestaande woning, stijgt de waarde van je huis. Luxe poolhouses worden vaak uitgebouwd als entertainment zone voor vrienden, familie en kennissen. Niet zelden maakt men er ook een gastenverblijf van.

Vraag prijzen op maat voor een luxe poolhouse.

 

Cottage

Een cottage poolhouse is de perfecte aanvulling voor een landelijke woning. Een cottage uitvoering wordt vaak gemaakt uit hout. Deze typerende landelijke stijl heeft heel wat klasse en standing. Ook dit type poolhouse kan meerdere functies dienen.

Je kan er een gezellige buitenkeuken van maken, maar een extra opslagruimte of gastenverblijf is evenzeer mogelijk. Vaak worden de daken afgewerkt met verschillende dakbedekkingen. Dakpannen, leien of riet behoren tot de mogelijkheden.

Vraag prijzen op maat voor een cottage bijgebouw.

 

 

Bouwvergunning nodig?

Je hebt een bouwvergunning nodig voor een poolhouse wanneer het groter is dan 40 m2. Meer details lees je in het artikel “Bijgebouw vergunning“.

 

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen