Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Carport: mogelijkheden & prijzen

Onder een carport staat de auto lekker droog en hoef je in de winter geen sneeuw meer van de auto te vegen. Ook ruiten krabben is niet meer nodig. Carports zijn in verschillende stijlen en afwerkingen te koop en zijn over het algemeen niet al te duur. Lees er alles over in dit artikel.

 

 

Vaak gebruikte materialen

 

carport met hout

1) Houten carport

Houten carports zijn populair vanwege de warme natuurlijke uitstraling. Veel gebruikte houtsoorten zijn: douglas, eiken en geïmpregneerd vurenhout. Een houten carport past bij moderne en klassieke woningen. Ze zijn betaalbaar. Het kan met een plat dak uitgevoerd worden. Gebogen constructies en combinaties van verschillende materialen zijn eveneens mogelijk.

Voordelen houten carport: natuurlijke warme uitstraling, relatief goedkoop, hout is makkelijk te bewerken en op maat te maken.

Prijs: reeds verkrijgbaar vanaf 500 euro (luxere modellen vanaf 1000 euro). Klik hier voor exacte prijzen op maat van jouw project

 

carport-metaal 2) Metalen carport

Metalen carports zijn gemaakt van staal of aluminium of van een combinatie van deze materialen. Door de sterkte van het materiaal en het lage gewicht zijn een veelvoud aan moderne en stijlvolle constructies mogelijk waardoor een metalen carport goed past bij ieder soort moderne woning. Aluminium caports vereisen geen onderhoud en hebben een erg lange levensduur. Het dak van een metalen carport is meestal gebogen maar ook platte constructies zijn mogelijk.

Voordelen metalen carport: moderne uitstraling, geen onderhoud, zeer lange levensduur.

Prijs: vanaf 1500 euro. Klik hier voor prijzen op maat..

 

 

Voordelen van een carport

Behoedt tegen vocht, sneeuw en hagel: de auto staat droog, je hoeft in de winter niet te krabben of sneeuw van het voertuig te vegen.
Goedkoop: goedkoper dan een garage
Makkelijke installatie: geen fundering nodig
Comfortabel: je blijft droog tijdens het in- en uitstappen.
Flexibel: een carport is overal te plaatsen en kan ook gedeeltelijk aan de gevel bevestigd worden. Kan ook als overkapping gebruikt worden
Multifunctioneel: is ook goed te gebruiken voor het stallen van een caravan of aanhangwagen.

 

 

Afwerkingsopties voor de dakbedekking

Als het gaat over de dakbedekking van uw carport, hebt u drie opties:

  1. Acrylaat- of polycarbonaatplaten. Dit zijn sterke platen die veel licht doorlaten. Hierdoor krijgt de carport een ruimtelijke uitstraling krijgt. Het bijkomende voordeel is dat deze platen ook isolerend werken. Hierdoor ontstaat er minder snel condens.
  2. Shingles of dakpannen: Houten carports met een zadeldak kunnen ook afgewerkt worden met dakpannen of shingles.
  3. Bitumen: voor eenvoudige houten carports met een plat dak gebruikt men ook wel bitumen vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

 

carport bij moderne woning

 

Vergunningsvrij

Voor het bouwen van een carport heb je in veel gevallen geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Je kan volstaan met een melding, maar zelfs dat is niet altijd nodig. Of je een vergunning nodig hebt, hangt af van de positie van de carport, de hoogte en de grootte. Voor een losstaande carport (lager dan 3.5 meter) heb je doorgaans geen vergunning nodig. Dan hoef je de werken ook niet te melden, zolang het totale oppervlak aan bijgebouwen maar niet groter is dan 40m².

 

Carport of garage?

In principe kun je beide gebouwen niet met elkaar vergelijken omdat ze totaal verschillend van opbouw zijn en elk een andere functie hebben. Het grootste voordeel van de garage ten opzichte van de carport is dat je ze kan afsluiten tegen diefstallen. Daarnaast kan je een garage verwarmen en ze kan dienst doen als opslagruimte of klusruimte. Een carport daarentegen is vooral bedoeld als overkapping. Door zijn eenvoudige uitwerking is hij goedkoper dan de garage. Veel mensen beschikken al over een garage. Een carport wordt er dan bij geplaatst omdat ze ook hun 2e wagen vochtvrij willen parkeren.

 

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen