Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Tuinkantoor plaatsen: uitvoeringen en prijs

Met een tuinkantoor kan je van thuis uit werken in een uniek kader. Door te werken in een apart bijgebouw hou je werk en privé toch nog gescheiden. Tuinkantoren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zowel prefab als op maat, en kunnen met alle moderne voorzieningen uitgerust worden zodat je in alle comfort kan werken. In dit artikel ontdek je mogelijke uitvoeringen en prijzen voor het bouwen van een kantoor in de tuin.

Snel naar: voordelen van tuinkantorenmogelijke uitvoeringenprijsaandachtspunten bij plaatsing

 

kantoor in tuin bouwen Waarom een tuinkantoor plaatsen?

Thuiswerken wordt steeds populairder, maar je moet natuurlijk in alle rust kunnen werken. Daarom is een tuinkantoor een goede oplossing: je kan tijd uitsparen omdat je de verplaatsing naar en van het werk niet hoeft te maken, maar je kan toch in een volledig afgezonderde ruimte werken.

Een ander voordeel van tuinkantoren is dat je tijdens het werken kan genieten van de groene omgeving in je tuin. Daarnaast hoef je ze natuurlijk niet uitsluitend als werkplek te gebruiken. Je kan een deel van het bijgebouw bijvoorbeeld inrichten als ontspanningsruimte. Door een kantoor in de tuin te bouwen creëer je dus een echte meerwaarde voor jouw woning.

 

Welke uitvoering kiezen?

Tuinkantoren zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen. Qua uitvoeringen zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een prefab tuinkantoor. Door te kiezen voor een kant-en-klaar pakket zijn de afwerkingsmogelijkheden misschien wat minder uitgebreid, maar de kosten blijven dan ook beperkter dan bij een tuinkantoor op maat. Door te kiezen voor maatwerk kies je echter voor een ideale werkplek voor jezelf. Door zelf de materialen en afwerkingen te kiezen creëer je het bijgebouw van je dromen!

De materiaalkeuze is natuurlijk ook erg belangrijk. Houten bijgebouwen zijn erg populair omdat de authentieke uitstraling van het hout mooi past bij de natuurlijke omgeving van de tuin. Je kan er ook voor kiezen om het tuinkantoor te laten metsen. Let bij het kiezen van een bijgebouw ook op de harmonie met je woning: je kiest bijvoorbeeld beter niet voor een bijgebouw met een landelijke look als je woning een moderne uitstraling heeft.

 

prijs tuinkantoor

 

Tuinkantoor prijs

De prijzen van tuinkantoren variëren sterk naargelang het type gebouw en je persoonlijke wensen. De kosten voor het plaatsen van een kantoor in de tuin zijn onder meer afhankelijk van deze factoren:

  • Standaard bouwpakket of maatwerk? Een prefab bouwpakket zal goedkoper zijn dan het bouwen van een tuinkantoor op maat.
  • De afmetingen van het bijgebouw zijn natuurlijk ook een belangrijke prijsbepaler.
  • Materiaalkeuze: er zijn bijvoorbeeld veel houtsoorten die geschikt zijn voor buitengebruik. De prijzen voor de verschillende houtsoorten kunnen sterk variëren. Dit is onder meer afhankelijk van de oorsprong (tropisch hardhout is bijvoorbeeld duurder dan Europees eikenhout) en de duurzaamheid van het hout.
  • Voorzieningen: het tuinkantoor moet natuurlijk een comfortabele omgeving zijn. Hou dan ook rekening met de kosten voor de plaatsing van elektriciteit, een verwarmingstoestel, isolatiemateriaal,… Het aanbrengen van isolatie is niet alleen belangrijk om warmteverliezen te beperken; door isolatiemateriaal met goede geluidswerende eigenschappen te plaatsen zal je minder last hebben van geluiden van buitenaf.
  • Afwerking en accessoires: er zijn heel wat mogelijkheden om het bijgebouw verder af te werken volgens jouw voorkeuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderwerken, de vloerbedekking, het plaatsen van zonwering,…

 

Je kan je verwachten aan startprijzen van ongeveer 10.000 euro voor de plaatsing van een standaard prefab tuinkantoor. Onder meer door maatwerk, afwerking en voorzieningen (elektriciteit, verwarming,…) kunnen de prijzen al snel oplopen tot veelvouden van deze startprijs. Om een zicht te krijgen op de totale prijs voor jouw project vraag je best offertes aan bij verschillende plaatsers van tuinkantoren. Zij kunnen je advies op maat geven over de plaatsing van het bijgebouw. Je kan dan makkelijk verschillende werkwijzen en prijzen vergelijken zodat je uiteindelijk de voordeligste aanbieding kan kiezen.

Wil je een kantoor in je tuin laten bouwen door een vakman? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in de plaatsing van bijgebouwen.
Klik hier om prijsvoorstellen op maat te ontvangen.

 

inrichting tuinkantoor op maat

 

Aandachtspunten bij de plaatsing

Wil je een tuinkantoor bouwen? Hou dan zeker rekening met volgende aandachtspunten:

 

1) Vergunning nodig? Het is mogelijk dat de bouw van je tuinkantoor vergunningsplichtig is. Dit is onder meer afhankelijk van de oppervlakte en de hoogte van de constructie. In het artikel “Bijgebouw vergunning” vind je alvast de belangrijkste richtlijnen over de aan te vragen vergunningen. Om op zeker te spelen kan je natuurlijk vóór de bouw van het bijgebouw nog eens navraag doen bij je gemeente.

 

2) Fundering: om verzakking van het bijgebouw te vermijden is een goede fundering noodzakelijk. Meestal kiest men voor een betonnen fundering, maar er zijn nog andere mogelijkheden. De plaatser van het tuinkantoor kan op basis van de ondergrond en het type kantoor best inschatten wat voor fundering de meest geschikte is.

 

3) Uitvoering kiezen: zoals je eerder in dit artikel kon lezen zijn er heel wat mogelijke uitvoeringen voor tuinkantoren. Ga bij de keuze van het tuinkantoor dan ook niet overhaast te werk: overloop de verschillende materialen en afwerkingen zodat je een mooie cocon in je tuin kan creëren waar je in alle rust kan werken.

Om de verschillende mogelijkheden te ontdekken vraag je best offertes aan bij experts in de plaatsing van tuinkantoren. Zij kunnen je uitgebreide inlichtingen geven over de opties en mogelijke afwerkingen. Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij specialisten in de plaatsing van bijgebouwen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen.

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen