Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs carport: gemiddelde kosten 2025

Heb je geen garage en wil je je wagen beter beschermen tegen de weersomstandigheden? Dan is een carport de ideale investering. Bovendien gaat de plaatsing snel en bestaat er een carport voor ieders smaak én budget. Maar wat is dan de gemiddelde prijs van zo’n carport? Welke factoren bepalen die kosten? En hoe kies je het juiste vakbedrijf voor een correcte prijs? Dat lees je allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Carport prijzen per materiaal
Kostenbepalers voor carport
Hoe vakbedrijven vergelijken?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Hoeveel kost een carport gemiddeld in 2024 - 2025?

De kostprijs van een carport hangt vooral af van het materiaal dat je kiest. Ga je voor aluminium, kunststof of hout? Daarnaast spelen ook factoren als de afmetingen, het type, de dakbedekking, eventuele extra’s, … een rol. Gemiddeld beginnen de prijzen voor een carport vanaf 2.500 euro (excl. btw, incl. plaatsing), maar die kunnen bij grotere, luxueuzere carports oplopen tot 5.000 euro of meer.

Een precieze prijs voor jouw carport? Vraag dan zeker offertes aan bij meerdere vakbedrijven in je buurt. Zo vergelijk je gericht hun totaalprijzen, maar ook adviezen, mogelijke uitvoeringen, wachttijden, … Start je aanvraag hier!

 

Prijs per materiaal: carport in aluminium, hout of kunststof?

De materiaalkeuze van je carport bepaalt naast de uitstraling ook in grote mate het prijskaartje. Hout, aluminium of kunststof (PVC): elk materiaal heeft zijn voordelen en nadelen. We zetten kort de carport prijzen per materiaal op een rij:

 

1. Prijs carport in aluminium

prijs carport aluminium

Aluminium is wellicht het meest populaire materiaal voor carports. En dat is uiteraard geen toeval. Dit metaal is licht en tegelijkertijd enorm sterk en duurzaam. Bovendien oogt aluminium strak en kan je kiezen uit een brede waaier aan kleuren en structuren. Je kan ook grote overspanningen maken met slanke en elegante profielen. Ten slotte vergt een aluminium carport weinig tot geen onderhoud! Hou er wel rekening mee dat de prijzen voor een aluminium carport gemiddeld iets hoger liggen dan bij hout of PVC.

Prijs aluminium carport: 3.500 à 6.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Vraag nu gratis offertes aan!

 

2. Prijs carport in hout

prijs carport hout

Een houten carport kost iets minder dan een carport in aluminium. Veel hangt wel af van de gekozen houtsoort. Geïmpregneerd grenenhout is bv. goedkoper dan een tropische hardhoutsoort als padoek of afzelia. Ongeacht de houtsoort geniet je wel van een prachtige, tijdloze charme die zowel past bij landelijke als moderne woningen. Bovendien kan je een prachtige constructie op maat laten maken. Hou er wel rekening mee dat een carport in hout meer onderhoud vergt.

Prijs carport in hout: 2.500 à 5.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Vraag nu gratis offertes aan!

 

3. Prijs carport in kunststof

prijs carport kunststof

Net als aluminium vergt ook een carport in PVC amper onderhoud. Bovendien kan je zo’n carport naadloos afstemmen op de stijl van je woning. Kunststof is namelijk beschikbaar in een breed scala aan kleuren. Zo kies je vlot de RAL-kleur van je ramen en deur om een harmonieus geheel te garanderen. Daarnaast ben je met kunststof zeker van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.

Prijs carport in kunststof: 3.000 à 4.500 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Vraag nu gratis offertes aan!

 

Welk materiaal voor mijn carport kies ik het best?

Dat hangt vooral van jouw persoonlijke wensen en je budget af. Wil je bv. niet te veel geld uitgeven? Dan is een houten carport in een budgetvriendelijke houtsoort zeker het overwegen waard. Hou je dan weer van een strakke uitstraling en mag het iets meer kosten? Dan kom je al snel bij een carport in aluminium uit.

Gratis meerdere voorstellen vergelijken? Dat kan erg eenvoudig en snel. Je vraagt gewoon vrijblijvend prijsoffertes aan bij meerdere vakbedrijven via onze offerteservice!

 

Kostenbepalers voor een carport

Naast het materiaal zijn er natuurlijk nog factoren die de kostprijs van een carport bepalen. Een kort overzicht van de belangrijkste kostenbepalers:

 

  • Type carport: een aanbouwcarport tegen je gevel kost gemiddeld iets minder. Er zijn dan ook minder palen en verankeringswerken nodig. Bij een vrijstaande carport heb je dan weer meer keuzevrijheid qua grootte, dak en afwerking, maar daar hangt een groter prijskaartje aan vast. Een carport tussen 2 huizen is het goedkoopst. Je kan de kosten delen met je buur en er is veel minder materiaal nodig.
  • Afmetingen: een gemiddelde carport is ongeveer 18 m² groot. Wil je echter 2 wagens veilig en beschermd aan je woning kunnen parkeren? Of kies je voor een carport met berging of tuinhuis? Dan zullen de afmetingen uiteraard groter zijn en zal de carport prijs ook oplopen.
  • Dak van de carport: je kan kiezen uit meerdere dakbedekkingen voor je carport. Een vlakke dakbedekking in metaal is gemiddeld iets goedkoper dan gebogen platen in polycarbonaat. Door de hellende vorm van polycarbonaat (voor de waterafvoer) is de plaatsing namelijk iets complexer. Wil je extra investeren in isolatie bij een vlakke dakbedekking? Kies voor sandwichpanelen met een laagje PUR ertussen. Die zijn iets duurder, maar beschermen je wagen beter tegen de koude in de winter en de hitte in de zomer.
  • Op maat of bouwpakket: net als bij een tuinhuis of een ander bijgebouw bestaan er ook bouwpakketten voor een carport. Zo’n pakket komt uiteraard goedkoper uit, maar hou er rekening mee dat de plaatsing veel handigheid vergt en de nodige tijd in beslag neemt. Bovendien vallen de plaatsingskosten van een vakspecialist bij oudere woningen goed mee vanwege het verlaagde btw-tarief van 6%.
  • Carport met opslagruimte: wil je je winterbanden veilig opbergen aan je carport? Of wil je extra opslagruimte voor tuinstoelen, tuingereedschap, …? Dan kan je kiezen voor een carport met een berging. Uiteraard zal de prijs in dat geval wel hoger liggen. Niet alleen vanwege de extra materialen, maar ook door de grotere afmetingen van de carport.
  • Eventuele extra’s: een lichtkoepel toevoegen aan het plat dak van je carport? Extra verlichting nodig om veilig te parkeren? Of wil je zonnepanelen op het dak van je carport leggen? Ook dergelijke opties bepalen in grote mate de uiteindelijke kostprijs van je carport.

 

 

Hoe vakbedrijven vergelijken?

Wil je zeker zijn van een stijlvolle, functionele carport die perfect bij je woning én je budget past? Dan vergelijk je best de voorstellen van meerdere gespecialiseerde vakbedrijven. Want zowel het aanbod als de prijzen van de carport kunnen behoorlijk verschillen van expert tot expert. Maar hoe kies je nu de beste vakspecialist voor jouw project? We geven je graag enkele tips mee:

 

  1. Kies een bedrijf met de juiste specialisatie

    Heb je een specifiek materiaal voor je carport voor ogen? Kies dan voor een vakbedrijf dat gespecialiseerd is in dat type materiaal. Er bestaan bv. experts die vooral goedkopere houten carports plaatsen en bedrijven die enkel en alleen met aluminium werken. Let zeker goed op die expertise als je voor een vakspecialist kiest.

  2. Vergelijk alle kostenposten op de offertes

    Op elke offerte vind je meerdere kostenposten. Welke materiaalkosten voor de carport rekent een bedrijf aan? Hoeveel vragen ze voor de plaatsing zelf? En hoeveel bedragen de verplaatsingskosten? Voor een helder zicht op de prijsopbouw van de carport leg je het best al deze bedragen naast elkaar.

  3. Kijk naar de garantieregeling

    Een goede garantieregeling duidt op kwaliteit, zowel qua materialen als de plaatsing van je carport. Krijg je bv. 10 jaar garantie op je dakbedekking, de poederlak op je aluminium palen, …? Dan heb je wellicht met een betrouwbaar vakbedrijf te maken.

  4. Ga op zoek naar vorige realisaties

    Een carportbedrijf dat prat gaat op kwaliteit toont je graag zijn vorige realisaties. Neem dus zeker een kijkje op de website, blader door de folder, … En plaatste het bedrijf een carport bij jou in de buurt? Waarom dan niet een kijkje gaan nemen om je te vergewissen van de kwaliteit van de materialen en de plaatsing? Ook online reviews en referenties zijn doorgaans een goede indicatie van de betrouwbaarheid van een vakspecialist.

  5. Check welke werkzaamheden inbegrepen zijn

    Zijn er bepaalde voorafgaande afbraakwerken nodig? Moet je nog een fundering en bestraling laten aanleggen? Ga dan zeker na of dergelijke werkzaamheden inbegrepen zijn in de totaalprijs of niet. Ook op dat vlak is de ene prijsofferte de andere niet.

  6. Leg de wachttijden naast elkaar

    Van het plaatsbezoek tot de werken in het atelier en de definitieve plaatsing… Dat hele proces neemt best wat tijd in beslag. Bovendien verschillen de wachttijden behoorlijk van bedrijf tot bedrijf. Kan een expert je carport plaatsen binnen de 10 weken na ondertekening van de offerte of duurt het allemaal nog een pak langer? Vraag het zeker na bij de bedrijven die je contacteert voor een prijsvoorstel.

Gratis in contact komen met meerdere carport-experts? Simpel, vul gewoon het onderstaande offerteformulier in en na enkele dagen nemen verschillende vakbedrijven contact met je op:

 

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers