Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Buitenkeuken: Overkapping & Inspiratie

Een buitenkeuken is een grote luxueuze barbecue, al dan niet geïntegreerd in je terras met aanrecht, spoelbak en kasten. Dankzij een buitenkeuken geniet je zelf ook ten volle van je tuinfeest omdat je bij je gasten kan blijven en niet telkens over en weer naar binnen moet. Door ze te laten overkappen geniet je ook bij slechter weer van deze unieke aanbouw aan je woning.

Ga snel naar: belang overkappingprijs – verlichting & verwarminginspiratie

 

buitenkeuken op terras Mogelijkheden & voordelen

Aan woning of op terras: De invulling van het begrip buitenkeuken kies je volledig zelf. Je kan gaan voor een volledige aanbouw aan je woning of een open keuken op het reeds bestaande terras.

Genieten van tuin en gasten: Met een buitenkeuken geniet je én van het kokkerellen én van je tuin. Als je een feestje geeft ben je zelf volledig bij het gebeuren betrokken en hoef je niets te missen terwijl je anders binnen in de keuken zou zijn. Door kasten en opbergruimte te voorzien heb je alles bij de hand en wordt het geen marathon tussen van binnen naar buiten lopen.

Verplaatsbare buitenkeuken: Dit is een soort luxe barbecue op wieltjes. Er bestaan zelfs modellen met een geïntegreerde afwasbak en kasten. Een individuele buitenkeuken kan je eenvoudig kopen in de webshop.

 

Belang overkapping

Buiten koken is allemaal goed en wel, maar we leven nog steeds in België waar het weer snel kan veranderen. Laat dit je belevenis niet beïnvloeden en laat een overkapping plaatsen. Zo zit je telkens droog en het biedt de mogelijkheid om verwarming te plaatsen. Op die manier beperkt het gebruik van je buitenkeuken zich niet enkel tot de zomermaanden.

Door je buitenkeuken te laten overkappen zal ze veel langer meegaan. Je kan een eettafel of lounge bij je buitenkeuken zetten, dit meubilair wordt meer beschermd dankzij een overkapping en dan hoef je de kussens niet steeds binnen te leggen.

 

Materialen

Veelgebruikte materialen voor overkappingen zijn aluminium, pvc of hout. Aluminium geniet van het grote voordeel dat het erg sterk is. Het kan daarom zeer fijn toegepast worden zonder dat de draagkracht zal verminderen. Aluminium profielen zijn daarom uitstekend geschikt voor modellen met veel glaswerk. Glas als dak is zwaarder dan het alternatief uit polycarbonaat en heeft daarom een stevige constructie nodig. Hout daarentegen blijft een authentieke warme uitstraling hebben. Je kan het zonder problemen schilderen en zo de stijl van je buitenkeuken beïnvloeden. Meer info over overkappingen vind je in dit artikel.

Naast glas of polycarbonaat kan je ook voor een dak uit doek gaan. Er zijn verschillende toepassingen mogelijk. Zo kan je kiezen voor een uitschuifbaar doek. Op die manier kies je zelf wanneer je in de zon wilt zitten en wanneer niet.

Via onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen voor het laten overkappen van je buitenkeuken. Je ontvangt dan offertes van verschillende vakmannen waardoor je zeer eenvoudig de prijzen kan vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

losse buitenkeuken terras

 

Prijs buitenkeuken

Een verplaatsbare buitenkeuken kost minimum €300 voor een basic model. Voor een groter model met kasten en een zijbrander ligt de startprijs op €600 afhankelijk van de grootte en het aantal branders. Je kan het aanbod en het gamma vergelijken in de webshop.

De prijs van een geïntegreerde barbecue of buitenkeuken hangt af van welke werken er eerst moeten gebeuren. Het spreekt voor zich dat als je deze wenst te integreren in je aanbouw, de prijs aanzienlijk hoger zal liggen dan wanneer ze op een reeds bestaand terras geplaatst wordt. Het al dan niet bouwen van een overkapping zal eveneens de prijs bepalen.

Daarom is het handig om een prijs op maat te laten maken. Via onze offerteservice ontvang je gratis en vrijblijvend offertes van verschillende specialisten uit jouw buurt. Zo kan je eenvoudig zelf de prijzen vergelijken en de beste prijs-kwaliteitverhouding kiezen voor jouw project. Klik hier om een prijs op maat te ontvangen.

 

Verlichting & Verwarming

Om optimaal van je buitenkeuken te kunnen genieten, is het interessant om verwarming te plaatsen. Dit kan zeer efficient met infraroodverwarmers of -stralers. Er bestaan staande modellen met een voet, of modellen om aan de muur of het plafond te bevestigen. Je vindt een ruim aanbod van terrasverwarming in onze webshop.

Opdat je ook bij schemering of ’s avonds van je buitenkeuken zou kunnen genieten, is het belangrijk om verlichting aan te brengen. Bij een aanbouw aan je huis kan je spots in het plafond laten inwerken.

 

Mogelijkheden & Inspiratie

1) Bijgebouw aan woning

Een buitenkeuken als bijgebouw aan je woning laten bouwen opent vele originele mogelijkheden. Doordat er sowieso al één muur toe is, zit je volledig uit de wind en kan je je meubilair permanent buiten laten staan. In onderstaand voorbeeld werden spotjes  en een ventilator ingebouwd. De witte kleuren zorgen voor een moderne en cleane look die naadloos overgaat van binnen naar buiten.

Een buitenkeuken als aanbouw laten bouwen? ✓ Klik hier voor vrijblijvende offertes op maat.

 

buitenkeuken als bijgebouw

 

2) Geïntegreerd in het terras

Op onderstaande foto werd de buitenkeuken op het bestaande terras geplaatst en overdekt met een landelijke houten overkapping. Er werd een tafelblad voorzien dat gebruikt kan worden als toog waar ook direct gegeten kan worden. Aan de muur werden kastjes voorzien, ook in het hout. Naast de keuken staat een buitenhaard. Deze zorgt voor een uiterst gezellige warmte tijdens koudere perioden in het jaar of wanneer de avond valt.

Als vloer zijn tegels ideaal voor een buitenkeuken. Moest er iets vallen of gemorst worden, kunnen tegels zeer gemakkelijk afgewassen worden.

Benieuwd naar een prijs op maat voor een buitenkeuken? ✓ Ontvang hier gratis prijzen op maat.

 

overdekte buitenkeuken terras

 

3) Losse buitenkeuken

Ook wanneer je geen tuin hebt, kan je perfect genieten van een buitenkeuken. Een losse buitenkeuken verschilt met een gewone barbecue in volume en opbergruimte. Op onderstaande foto zie je de buitenkeuken op de koer van de woning staan. Ook voor appartementen is zo’n losse buitenkeuken ideaal.

Een losse buitenkeuken kopen? ✓ Vergelijk hier de prijzen in de webshop.

 

losse buitenkeuken appartement

 

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen