Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Dubbele carport: mogelijkheden, prijzen, ...

Op zoek naar een carport, maar heb je meer ruimte nodig? Een dubbele carport is ideaal voor wanneer je twee auto’s hebt of wat extra overdekte plaats wil. Er zijn talloze opties en stijlen voor een dubbele carport. Voor ieder huis kan je wel een passende carport vinden. In dit artikel bespreken we prijzen, materialen, afwerkingen en meer.

Ga snel naar:
Dubbele carport prijs
Materialen voor dubbele carports
Afwerkingen dubbele carport
Afmetingen dubbele carport
Heb je een vergunning nodig?

Krijg offertes van meerdere experts!

 

 

Waarom een dubbele carport nemen?

Waarom zou je een carport plaatsen in plaats van je onbeschutte parkeerplaatsen of een garage? Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een dubbele carport. We sommen enkele voordelen op:

 • Goedkoper en makkelijker te plaatsen dan een garage
 • Optimale bescherming van je wagens tegen de weersinvloeden
 • Multifunctionele overkapping (bv. ook te gebruiken als bergplaats)

Op zoek naar een expert om jouw dubbele carport te plaatsen? Via ons offerteformulier kan je de perfecte vakspecialist vinden. Ontvang nu vrijblijvend offertes van verschillende experts!

dubbele carport

 

Dubbele carport: prijs

Een dubbele carport kost gemiddeld € 2.500 tot € 8.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Het is een vrij brede prijsklasse, net omdat je je carport helemaal aanpast aan jouw wensen. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je wil. Welke aspecten kunnen de prijs van je carport beïnvloeden?

 • Soort bouw: een vrijstaande carport is het duurste, omdat er meer voorbereidende werken zijn. Een carport aan je huis plaatsen is wat goedkoper en het goedkoopste is een carport tussen 2 huizen zetten.
 • Materiaal carport: hout is het goedkoopste materiaal, maar vergt het meeste onderhoud. Kunststof en aluminium zijn iets duurder. In elk van deze categorieën zijn er ook verschillende opties die de prijs van je carport naar omhoog of omlaag drijven.
 • Extra afwerkingen: je kan veel dingen toevoegen aan je carport zoals bijvoorbeeld lichten, een dakraam, extra bergruimte, dakisolatie of zonnepanelen. Deze extra’s zijn niet noodzakelijk, maar ze kunnen je leven makkelijker maken of een echte meerwaarde voor je woning vormen.

Wil je een prijsberekening op maat voor je dubbele carport? Niet alle firma’s hebben dezelfde prijzen, materialen en opties. Daarom is het slim om enkele offertes te vergelijken. Dat kan via ons offerteformulier.

 

Materialen voor dubbele carports

Er zijn veel mogelijke stijlen om uit te kiezen voor je dubbele carport. Elk soort materiaal heeft zijn eigen look, prijs, … Hieronder overlopen we de meest populaire materialen voor je carport:

 

1. Dubbele carport in hout

Op zoek naar een authentieke en rustieke look? Dan is een houten carport de perfecte optie. Het is ook de goedkoopste van de mogelijke materialen. Door de vele soorten hout heb je heel wat variatie qua uitstraling. Wil je na een tijdje veranderen van kleur? Je kan hout makkelijk vernissen of zelfs verven.

Let wel op voor het regelmatige onderhoud aan hout. Hardhout voor buitengebruik zal niet rotten, maar een goed onderhoud blijft belangrijk.

Prijs: vanaf ongeveer €1.500 (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Dubbele carport in aluminium

Met aluminium kan je gaan voor een strakke look. Door de sterkte van het materiaal en het lage gewicht zijn er veel moderne en stijlvolle constructies mogelijk. Een metalen carport past perfect bij elk soort woning.

Hiernaast is er zo goed als geen onderhoud nodig voor aluminium. Het is ook een erg stevig en duurzaam materiaal. Een carport volledig van metaal gemaakt is wel ongebruikelijk. Vaak combineer je een aluminium opbouw met een dak uit kunststof.

Prijs: vanaf ongeveer €3.000 (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Dubbele carport in PVC

Je kan kunststof krijgen in erg veel stijlen. Het is ook mogelijk om de uitstraling van andere materialen te imiteren. Denk bv. aan PVC met een houtlook. Kies je bovendien voor kwalitatieve kunststof? Dan geniet je van een lange levensduur en gaat je carport op termijn niet verkleuren.

Prijs: vanaf ongeveer €2.000 (excl. btw en incl. plaatsing)

 

dubbele carport kunststof

 

Afwerkingen dubbele carport

Je carport hoeft niet enkel een overkapping te zijn. Je kan je bijgebouw ook luxueuzer maken door allerlei afwerkingen. Deze extra opties kunnen erg praktisch zijn en je dagdagelijkse leven makkelijker maken. Hieronder vind je de voornaamste mogelijkheden:

 • Verlichting: wat extra verlichting onder je carport is vooral handig tijdens donkere wintermaanden of als je af en toe laat thuiskomt. Je kan kiezen voor verlichting met of zonder bewegingssensor.
 • Dakraam/lichtkoepel: niet enkel is een dakraam mooi, maar het laat ook natuurlijk licht door. Dit is praktisch omdat je tijdens de dag geen verlichting nodig hebt. Zeker als je aan je woning bijbouwt kan het onder je carport donker worden tijdens de dag.
 • Laadpaal: heb je nu of neem je binnenkort een elektrische auto? Dan is het slim om te investeren in een laadpaal dichtbij je carport. Er zijn ook laadpalen beschikbaar waarmee je 2 auto’s kan opladen. Je moet dus niet investeren in 2 verschillende laadpalen.
 • Berging/tuinhuis: extra opbergplaats nodig? Als je toch van plan bent een tuinhuis te nemen, kan je deze makkelijk combineren in dezelfde stijl als je dubbele carport. Met zo’n berging kan je ook je fietsen en tuinmateriaal droog en veilig wegbergen.
 • Dakisolatie: extra isolatie in het dak van je carport dient voornamelijk om condens tegen te gaan tijdens koude winters. Dit resulteert in minder kans op schimmel en roestvorming.
 • Zonnepanelen: je hebt plaats om je zonnepanelen uit te breiden of om eindelijk zonnepanelen te leggen nu je extra plaats hebt. Je creëert schaduw voor je wagens en tegelijkertijd maak je ook gebruik van de zon erboven.

Wil je weten hoeveel jouw volledig uitgeruste dubbele carport zou kosten? Dat kan via onze offerteservice. Zo kan je de afwerkingen en prijzen van verschillende experts vergelijken. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van professionals in jouw buurt via ons offerteformulier.

 

Dubbele carport afmetingen

Welke afmetingen je zelf best kiest, hangt af van heel wat factoren zoals de grootte van je wagens, hoeveel marge je nodig hebt tijdens het parkeren en of je een vergunning wil vermijden.

Je kan een carport op maat laten maken en de afmetingen van je dubbele carport zelf kiezen. Heb je kleine tot gemiddeld grote auto’s? Dan zijn de standaard afmetingen 6m x 5m of 6m x 6m (30 à 36 m²) meestal voldoende. De gangbare afmeting voor een carport voor twee grote auto’s is ongeveer 7m x 6m (42 m²).

De standaard hoogte van een carport is gemiddeld rond de 2,3 meter. Heb je een hogere wagen? Dan kan je natuurlijk ook een dubbele carport op maat laten maken die een andere hoogte heeft.

 

dubbele carport hout

 

Heb je een vergunning nodig?

Soms wel en soms niet. Dit hangt meestal af van de oppervlakte van je carport. Wat zijn de exacte voorwaarden voor de verplichting van een vergunning? Deze verschillen afhankelijk van hoe je carport opgebouwd is. Er zijn twee situaties: ze kunnen losstaand zijn van je huis of aangebouwd zijn. Wij bespreken de voorwaarden per situatie.

 

SITUATIE 1: losstaande dubbele carport

Een losstaande carport is op geen enkel vlak verbonden met je woning. Een vrijstaande carport heeft geen vergunning nodig in volgende gevallen:

 • Maximale oppervlakte: er geldt een maximum van 40 m² oppervlakte aan vrijstaande gebouwen. Heb je al een bijgebouw (zoals een garage, tuinhuis of serre)? Dan moet je de oppervlakte hiervan meerekenen.
 • Maximale hoogte carport: je carport meet niet hoger dan 3,5 meter.
 • Maximale afstand: de afstand tussen de carport en de woning mag maximaal 30 meter bedragen.
 • Zijtuin: een carport in de zijtuin moet 3 meter van de perceelgrens blijven.
 • Optrekken van bijgebouw: je carport is niet geplaatst in kwetsbaar ruimtelijk gebied, aan een oeverzone, … Dit laat je best nakijken bij je gemeente.

 

SITUATIE 2: aangebouwde dubbele carport

Waarschijnlijk heb je hiervoor ook geen vergunning nodig. Dit zijn de voorwaarden om geen vergunning te moeten aanvragen:

 • Totale oppervlakte: je carport mag een maximale oppervlakte van 40 m² hebben. Als je al andere bijgebouwen staan hebt, moeten deze bijgerekend worden in die 40 vierkante meter.
 • Maximale hoogte: je carport mag niet hoger zijn dan 4 meter (gemeten vanaf de grond).
 • Functie woning: de woonfunctie van je huis moet onveranderd blijven. Ook het aantal woonunits moet hetzelfde blijven.
 • Afstand naar perceelgrens: aan de zijkant van het huis meet je een afstand van minstens 3 meter tot de perceelsgrens. In de achtertuin is dit minstens 2 meter.
 • Scheidingsmuur intact: zit er een scheidingsmuur op de perceelgrens? Dan mag de carport hier tegenaan worden gebouwd als de scheidingsmuur intact blijft.
 • Bouwdiepte: de diepte van de carport mag dan niet groter zijn dan de bouwdiepte van je woning.

TIP: een expert kan je wegwijs maken in deze wetgeving rondom carports. Wil je een carport waar toch een vergunning voor nodig is? Geen zorgen! Professionals zijn meestal op de hoogte van alle stappen in de aanvraagprocedure van deze vergunningen in jouw gemeente. Kom nu in contact met experts in jouw buurt.

 

Hoe bespaar ik op mijn carport?

Door meerdere offertes aan te vragen kan je verschillende bedrijven vergelijken. Iedere firma of expert zal een ander assortiment aanbieden met een verschillend prijskaartje. Via onze offerteservice kan je de prijzen, materialen en adviezen van verschillende experts naast elkaar leggen en de beste expert eruit kiezen.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van meerdere experts in jouw buurt door het offerteformulier hieronder in te vullen:

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen