Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bijgebouw.be Online info & inspiratie voor je nieuwe bijgebouw,
tuinhuis, poolhouse, tuinkantoor, carport, garage,...
header image
Bijgebouw.be

Landelijk bijgebouw

Als je een bijgebouw laat plaatsen, zijn er verschillende bouwstijlen waaruit je kan kiezen. Hou je van veel accessoires, hout en natuurlijke vormen? Dan is een landelijke stijl op jouw maat gesneden. Maar wat zijn nog kenmerken van een landelijk bijgebouw? Wat zijn de mogelijkheden? En wat kost het? In dit artikel vind je meer info en enkele geslaagde voorbeelden van landelijke bijgebouwen ter inspiratie.

Ga snel naar:
Mogelijke landelijke bijgebouwen
Prijs landelijk bijgebouw
4 inspirerende voorbeelden
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Hoe ziet een landelijk bijgebouw eruit?

Landelijke bijgebouwen hebben een huiselijk gevoel. Ze zien er natuurlijk en robuust uit en zorgen voor warmte en gezelligheid. Maar wat zijn nu de typische kenmerken van landelijke bijgebouwen?

 • Voornamelijk bouwconstructies uit hout en glas
 • Dakbedekkingen met tegelpannen
 • Brede deuren en raamconstructies zoals schuiframen
 • Inkleding met pastel- en aardkleuren, afgewisseld met verschillende tinten van wit
 • Grovere, robuuste meubels met natuurlijke vormen
 • Veel accessoires
 • Gebruik van keramiek, graniet en natuursteen in interieur

Wil je graag een landelijk bijgebouw plaatsen? Een vakman kan je verder informeren over de mogelijkheden en geeft je advies op maat. Vind een specialist in de buurt.

landelijk bijgebouw

 

Mogelijke landelijke gebouwen

Er zijn verschillende soorten landelijke bijgebouwen die je kan laten plaatsen, met elk hun eigen functie. We zetten hieronder de meest voorkomende soorten bijgebouwen op een rij:

 

1. Landelijk tuinhuis

Een tuinhuis heeft tal van mogelijke functies. Je kan het gebruiken als opslagplek, ontspanningsruimte, tuinkantoor… Deze bijgebouwen zijn vaak gebouwd in een landelijke stijl. Ze komen namelijk vooral voor in hout en hebben een authentieke en charmante vorm. Maar ook een gemetst tuinhuis kan er landelijk uitzien. Je kan je tuinhuis verder nog een zachte pastel- of aardekleur geven voor een landelijke uitstraling.

 

2. Landelijk poolhouse

Ook poolhouses in een landelijke stijl komen vaak voor en deze zien er klassevol uit. Hout is hierbij het meest gebruikte materiaal en het dak is doorgaans bedekt met dakpannen, leien of riet. Je kan een poolhouse verder ook zelf vormgeven met allerlei accessoires, verschillende kleuren…

 

3. Landelijk tuinkantoor

Een landelijk tuinkantoor harmonieert perfect met een natuurlijke omgeving. Hout is een populaire materiaalkeuze, maar ook een gemetst tuinkantoor kan er landelijk uitzien. Verder kan je ook de binnenkant van je tuinkantoor een landelijke look geven door gebruik te maken van accessoires, keramiek of natuursteen, muren in pastel- of aardekleuren…

 

4. Landelijke veranda

Kenmerken van landelijke veranda’s zijn zadeldaken, houten en aluminium profielen, bakstenen muren, zachte kleuren… Bovendien hebben veranda’s vaak ook grote raamconstructies die het bijgebouw een landelijke uitstraling geven en ze zorgen voor veel lichtinval in je woning. Zorg er bij de inkleding van je veranda wel voor deze aansluit bij de stijl van de rest van je woning.

 

5. Landelijke carport

Tot slot komen ook carports in landelijke stijl vaak voor. Deze herken je meestal aan de houten balken, dakbedekking met tegelpannen en een zadeldak of gebogen dak. Maar een landelijk bijgebouw kan zeker ook een plat dak hebben. Carports zijn ideaal als bescherming voor je auto tegen weersinvloeden en vallende bladeren, maar je kan er bijvoorbeeld ook extra spullen opslaan.

 

Landelijk bijgebouw prijs

De prijs voor een landelijk bijgebouw varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals het type bijgebouw, de afmetingen en het oppervlak, de gekozen materialen, de inkleding… In de tabel hieronder geven we een overzicht van de gemiddelde prijzen voor de verschillende soorten landelijke bijgebouwen:

Type landelijk bijgebouwGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Tuinhuis€ 1.000 à 30.000
Poolhouse€ 15.000 à 40.000
Tuinkantoor€ 10.000 à 50.000
Veranda€ 7.500 à 20.000
Carport€ 500 à 5.000

TIP: de prijzen in de tabel zijn slechts richtprijzen. Ben je benieuwd naar een exacte prijs voor jouw landelijk bijgebouw? Vraag dan offertes aan bij meerdere specialisten. Zo kan je verschillende prijzen, maar ook de kostenposten, adviezen, uitvoertermijnen… vergelijken. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Landelijk bijgebouw: 4 inspirerende voorbeelden

Hieronder zetten we 4 geslaagde realisaties van verschillende soorten landelijke bijgebouwen op een rij. Laat je dus zeker inspireren door deze voorbeelden voor de vormgeving van je eigen bijgebouw.

 

1. Landelijk tuinhuis in pastelgroen

landelijk tuinhuis

Dit landelijke tuinhuis met een kleine overkapping past perfect in de natuurlijke omgeving. De houten constructie, het schuine dak, de raamconstructies en de verschillende accessoires geven het tuinhuis een charmante en natuurlijke look. Ook de zachte groene pastelkleur is erg kenmerkend voor een landelijke bouwstijl en mengt zich goed in al het groen rondom het tuinhuis.

 

 

2. Landelijke carport met houten balken en zadeldak

landelijke carport

Deze carport is een typisch voorbeeld van landelijke eiken bijgebouwen. De constructie is gemaakt uit houten balken met zowel rechte als gebogen vormen en het zadeldak is bedekt met tegelpannen. Daardoor vormt het een erg stevige bescherming voor je auto en andere spullen tegen de weersomstandigheden. De carport oogt bovendien vrij robuust, maar ook elegant.

 

 

3. Houten tuinkantoor met landelijke en natuurlijke uitstraling

landelijk tuinkantoor

Het tuinkantoor op de foto is gemaakt van stevige houten balken. Ook het zadeldak met tegelpannen geeft het bijgebouw een landelijke, robuuste en natuurlijke uitstraling die perfect past in de omgeving. Dit tuinkantoor is ideaal wanneer je graag in een natuurlijke, iets meer afgelegen plek wil werken. Je kan het tuinkantoor bovendien verder ook nog gebruiken als extra ontspanningsruimte.

 

 

4. Landelijke paardenstal uit zwart hout en steen

landelijke paardenstal

Tot slot zie je op bovenstaande foto nog een voorbeeld van een landelijke paardenstal. De eigenaar koos hier voor een constructie uit zwart hout. Samen met de gemetste steunmuren onderaan en het zadeldak uit tegelpannen, geeft dit de paardenstal een landelijke look. De brede deuren zijn uiteraard nuttig voor een paardenstal, maar zijn daarnaast ook heel kenmerkend voor de landelijke bouwstijl.

 

Een vakman bespreekt met jou de mogelijkheden!

Benieuwd naar wat nu allemaal mogelijk is voor jouw landelijk bijgebouw? Een specialist geeft je graag meer info en helpt je bij de vormgevingskeuzes. Daarbij houdt deze steeds rekening met jouw persoonlijke wensen en je budget. Zo ben je zeker van een correct geplaatst landelijk bijgebouw naar jouw smaak.

Vergelijk vrijblijvend offertes! Via onze offerteservice brengen we je in contact met specialisten in jouw buurt. Zo kan jij uitgebreid verschillende adviezen, voorstellen en prijzen vergelijken. Vul daarom zeker het onderstaand offerteformulier in:

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen